Una segona oportunitat

Elvira Feliu

 dimecres 1 de gener de 2014 


"En l'aturada castellera, la junta tècnica s'interessa per la valoració global de la temporada"

Com se sol dir, cada final és un inici, una etapa acabada significa que n'arriba una de nova, una segona oportunitat per millorar, per corregir els errors del passat i no permetre que es repeteixin al futur.
Aquesta filosofia és aplicable a qualsevol aspecte de la vida de les persones, i evidentment, ho és en el món casteller.

Ara que la temporada castellera està totalment tancada i el rànquing casteller enllestit, la junta tècnica de les colles castelleres i els seus formants reflexionen sobre el resultat final de la temporada del passat 2013, celebren la gran temporada realitzada o es qüestionen què haurien de fer per poder millorar.

Per les persones que desconeixen aquest "mundillo", els castellers són individus un pèl trastocats que s'enfilen els uns sobre els altres sense pensar-s'ho dues vegades. Sí que és cert que el món casteller té dues cares, una de visible i més o menys coneguda per tothom i una altra que queda totalment amagada i restringida i que coneixen només els mateixos castellers i els més pròxims a aquesta tradició.
La cara visible és la de la plaça, la que tothom pot veure: persones amb camises de colors, faixes i construccions relativament altes i "perilloses". En canvi, la cara invisible d'aquesta tradicó és la més important: les reunions de la junta tècnica, els assajos entre setmana, les assemblees de les colles... 
Normalment, en cada intent que es puja a plaça i darrere de cada construcció que es decideix tirar endavant, hi ha mesos de feina, reunions, discussions, assajos, canvis, opinions a favor i opinions en contra. Els castells no són força i bogeria, els castells també són seny i pràctica, comunicació absoluta entre els que el monten i els que hi pugen.

Així doncs,  animo als lectors a fer un cop d'ull a una enquesta valorativa molt breu dels Minyons de Terrassa, amb l'objectiu de fer visible aquesta faceta ignorada per a moltes persones i demostrar cada construcció castellera implica la feina de moltes persones; feina que a vegades dóna bons resultats i a vegades no.

Enquesta de valoració de la temporada 2013 de la colla castellera Minyons de Terrassa: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHhVZFZNaWg5NkJYMFJ1aGk2clB4Smc6MA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada