Els castells catalans en contraposició amb l'economia espanyola

Elvira Feliu

 divendres 3 de gener de 2014 


"La tradició catalana és portada al Wall Street Journal"

El passat dijous 12 de desembre de 2014 el diari financer Wall Street Journal va publicar un article en el qual va comparar l'auge de les torres humanes de Catalunya amb la crisi financera espanyola.

Sota el títol "Els castells catalans s'enlairen i l'economia espanyola s'enfonsa" el diari estatunidenc comparteix amb el món aquesta tradicó catalana, que cada dia és més important, i adjunta un vídeo reportatge en el qual s'ofereix aquesta destacada comparació.

Així doncs, el rotatiu americà posa en contraposició el creixement de les colles i l'augment de construccions humanes, cada cop més complicades i arriscades, amb la crisi econòmica espanyola i la situació d'agitació social i política que es viu a Catalunya.

Per fer-ho entenedor, el periodista i autor del petit reportatge, Matt Moffett, explica en l'audiovisual adjunt en què consisteix aquesta tradició catalana, quin és el seu origen i també el seu objectiu, així com el procés en si de construir torres humanes. Amb la grabació d'un 4 de 8 de la Colla Vella Xiquets de Valls, el WSJ fa ressó de la identitat de Catalunya i dels seus conflictes amb l'estat espanyol.

Fent click a aquest enllaç podeu veure l'article original, en llengua anglesa, del Wall Street Journal:
http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702303997604579242420963459360

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada